Toni Đerona (©Reuters)
Toni Đerona (©Reuters)

Nepobedivi Đerona, Orlovi tačno dve godine bez poraza

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.01.22. | 21:18

Španski stručnjak na kormilu naše reprezentacije ima sedam trijumfa i remi zlata vredan u Kreteju protiv Francuske

(od izveštača Mozzart Sporta iz Segedina)

Rukometaši Srbije nisu poraženi tačno dve godine. Poslednji put Orlovi su osetili gorčinu poraza 13. januara 2020. u meču Evropskog prvenstva protiv Hrvatske u Gracu (24:27). Posle toga na kormilo je stigao Toni Đerona i preporodio Srbiju.

Izabrane vesti

Trener francuskog Šatra sada ima bilans od sedam pobeda i zlata vredan remi protiv Francuske u Kreteju u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Pobeđeni su Galski petlovi u Zrenjaninu 5. junuara prošle godine (27:24), dva puta smo bili bolji od Grčke u kvalifikacijama za EP – 31:21 u Zrenjaninu i 27:25 u Atini, a ostvarena su i tri trijumfa u prijateljskim mečevima, dvaput protiv Makedonije – 33:23 i 29:26 i u novembru, u poslednjoj proveri protiv Slovačke sa 32:21.

Konačno, pala je i Ukrajina na premijeri Evropskog prvenstva u Segedinu sa 31:23. Lep podatak pred meč sa četom Hrvoja Horvata za dva dana u, sigurno, dupke punoj dvorani u ovom mađarskom gradu.

Na konferenciji za medije, španski stručnjak je smireno sumirao meč koji je dobijen lakše nego što se očekivalo.

Nije billo lako. Ukrajina ima dobre igrače, ali uspeli smo da ostvarimo naše zamisli. Važna pobeda za nas. Nije bilo lako prethodnih dana, kako u Staroj Pazovi, tako i po dolasku u Segedin. Situacija sa korona virusom nas je poremetila. Zavodoljan sam kao je ekipa reagovala. Sada je fokus na Hrvatskoj. Znamo šta nas očekuje, ali treba da se odmorimo, da spremimo dobro taj meč”, kratak je bio Đerona.

Kapiten Mijajlo Marsenić rekao je nisu stigli u Segedin da budu treći nego da pobede i Hrvatsku i Francusku.



tagovi

Rukometna reprezentacija SrbijeEvropsko prvenstvo u rukometuep u rukometuToni Đerona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara